pátek 27. srpna 2010

Byt v cykloprodejně by nebyl špatný

O víkendu pršelo, nevyzkoušela jsem si nic. Naopak jsem si řekla, že komu je těžko na cvičišti... však víte. Kolo ještě prostě chvíli vydrží. I když existují drobné signály, že by to přece jen novější model chtělo...

Dnes ráno jsem namontovala přední kolo a vyrazila. Tachometr nefungoval, neb jsem dala kolo obráceně. Pak jsem na potkala Boha. Kaštanové vlasy, tělo Brada Pitta a celou dobu, co mě míjel, na mě cinkal. Když cinkal i když už byl 100 metrů za mnou, pochopila jsem, že to zvoní mé kolo. Jakýsi kroužek se uvolnil ze šlapky. Netuším, k čemu tam je. Ale hlavní věc je, že šel dát zpět. Při opravě jsem zjistila, že důvod, proč mi to před dvěma kilometry na přechodu pro chodce špatně brzdilo je, že jsem při instalaci kola nezapojila přední brzdu.

Přesto to vypadá, že bych mohla v cykloprodejně rovnou bydlet. Začalo to servisem kola, pak koupí cyklošortek a dalším servisem po pádu, kterým se prý kolo tak "trochu rozbilo". Rukavice i ponožky jsem ve výbavě měla z vánočích dárků od těch, kteří mě podezírali z cyklistiky už dříve. Po servisech to chtělo svítilnu. Po ní opět servis (blázní tachometr). Pak brašnu pod sedlo na klíč a klíče. A nakonec teplé návleky k mým cyklošortkám, o nichž se kolegyně vyjádřila asi takto: "Suche, co tu chodíš ve spodním prádle?" Ale myslela to samozřejmě s láskou. :-) Stále odolávám opravdovým botám a triku na kolo. Hádám tak do měsíce budou doma...

čtvrtek 26. srpna 2010

Ach ty začátky, chtělo by to kolo

V sobotu jsem si cestou z Prahy na Karlštejn (73 km!) dala předsevzetí. Až ujedu tisíc kilometrů, koupím si nové kolo. To mé nazývají zlí jazykové lešením (jako že je z lešenářských trubek), železným šrotem nebo laskavě dědečkem. Pro začátek jsem z něj sundala nosič, aby vypadal alespoň trochu sportovně. Děda jeden. Kdo může za to, že se nenarodil s odpruženou vidlicí?
Zatímco se dodnes stav tachometru nezměnil ani o metr, už jsem si kolo vyhlídla. Není snad lepší těch zbývajících 650 kiláků dát už na novým a lehkým kole? O víkendu si ho vyzkouším a až pak se optám na cenu. Případným sponzorům ráda zašlu číslo konta... :-)